Vi bygger kirke

Min kone og jeg var i sommer på cykelferie i Alsace langs den skønne vinrute, der ligger lunt og trygt i ly af de smukke skovklædte Vogerserbjerge.

På vejen gennem Tyskland og Frankrig blev jeg endnu engang mindet om kirkernes smukke placering i landskabet. Næsten alle små byer, havde deres egen kirke, og den havde som regel den allerbedste og mest iøjnefaldende placering. Oftest var kirken den største og smukkeste bygning, og den tiltrak sig derfor helt naturligt omgivelsernes opmærksomhed.

Hver by sin kirke

I hver eneste lille flække havde der altså været nogle mennesker, der var så optaget af deres tro på Kristus, at de samlede alle gode kræfter om at bygge et hus til at hans ære. For deres Herre og Mester fortjente det bedste og det smukkeste! I opførelsen af kirken lå der en bekendelse af, hvem de selv var, og hvem de troede på. Derfor bankede de heller ikke bare et lille usselt træskur op. Nej, de rejste den smukkeste bygning, de kunne forestille sig –  for Kristus fortjente det ypperste!

Kirken i Hunawhir, Alcase

Kirken i Hunawhir, Alcase

Deres synlige og levende tro fik konsekvenser i en sådan grad, at det smittede af på både kulturen og samværsformerne i lokalsamfundet. De byggede ikke bare kirke af sten og cement. Med Helligåndens kraft byggede de kirke i deres egne og naboernes hjerter.

Også vi er med til ”bygge kirke” i Danmark! Der er gennem de senere år rejst mange nye kirker, sognegårde og missionshuse og mindst lige så mange er blevet renoveret og opdateret – for Gud og hans kirke fortjener det bedste! Men heller ikke vi kan nøjes med at bygge med mursten. Vi ”bygger kirke” af levende stene – i egne og i andres hjerter. Derfor må vi være synlige og åbne med, hvem vi er, og hvad vi tror på. Jesus samler sagens kerne i følgende sætning:

”Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger, og priser jeres fader som er i himlene.” Matt 5,16.

Et smil og et opmuntrende ord

Måske skal du sende ringe eller sende en sms til et menneske, som trænger til en opmuntring fra dig og din Herre. Kan hænde at et menneske i dit nabolag trænger til en hjælpende hånd. Har du tænkt på, at kassedamen i Føtex eller Fakta ofte ser meget træt ud? Hun kunne helt sikkert bruge en opmuntrende sætning og et smil.

Tænk, hvis der i aften er et menneske i din by, der inden hendes øjne lukkes takker Gud for, at du er til!? Så har du ikke levet forgæves, men har været med til at bygge kirke, hvor du bor! Så er meningen med dit discipelliv opfyldt.

 

Guds velsignelse med at bygge kirke, hvor du bor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*