Tid til nærvær med dig selv

Vi var på ferie på Bornholm sidste sommer. Her nød hele familien øens smukke natur og dens hyggelige byer. Transporten foregik primært på cykel – et fantastisk transportmiddel – specielt på Bornholm, hvor man med sine mange cykelstier kæler særligt meget for tohjulede turister.

Fordelen ved cykeltransport er, at man kan nå relativt langt omkring uden at blive træt, og samtidig er man lige midt i naturen eller i det pulserende liv i byerne.Selv Rønnes små hyggelige gader blev undersøgt på kryds og tværs på cykel, og her stødte jeg på et forretningsvindue med bl.a. følgende slogan: ”Tid til nærvær med dig selv”.

Nærvær med dig selv

Nærvær med dig selv

Lad det være sagt med det samme, jeg har intet imod, at vi tager tid til os selv. Heller ikke, at vi passer godt på vores krop gennem f.eks. sport, massage, fysioterapi, wellness-ophold og lignende. Det kan vi alle have rigtig godt af.  Men sloganet ovenfor – og ligeså mange mediers fokus på livsstil og wellness – peger på en tendens i tiden, som ofte er negativ og i konflikt sand kristendom.

Jeg er hovedpersonen

Mange danskere mener tilsyneladende, at livet primært handler om mig og mit. ”Jeg er hovedperson og centrum i mit eget liv. Derfor drejer det sig først og fremmest om, at jeg skaber et godt og behageligt liv for mig selv”. Men Bibelen siger noget helt andet. I 1. korinterbrev 10,31 siger Paulus: ”Enten I spiser eller drikker, eller hvad i end gør, skal I gøre det til Guds ære”.

Udtrykt i klar tekst, siger Paulus, at det ikke kun drejer sig om mig og mit – livet handler om at leve for Gud og ære ham. Hvis mit liv skal leves til Guds ære og pris, handler det derfor kun om ”mig og mit” så langt, som at ”jeg” forholder mig til ”ham”. Jeg skal være den første til at indrømme, at den lektie er meget svær at acceptere for et selvcentreret menneske som mig. Alt i mig gør modstand! Men det placerer mig, hvor jeg hører hjemme – der hvor Gud i sin visdom ønsker mig. Centrum i mit liv er ikke bare mig, men Ham og mit medmenneske!Bornholm2013a 094

T. Chester og S. Timmis siger følgende i ”Med evangeliet i Centrum” (Lohse 2013): ”Når jeg begynder med Guds ære, bliver han udgangspunktet. Jeg forstår kun retfærdighed og kærlighed i forhold til ham. Hvis mit liv leves til hans ære, udgør jeg ikke længere udgangspunktet for verdensordenen. Hvis mit liv virkelig handler om hans ære, så bliver hans ære det store og uforanderlige princip, ud fra hvilket alt andet skal bedømmes.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*